КАТЕГОРИИ

Представители на бизнеса в Созопол на протест срещу наредба Н-18 /снимки/

Внушителна група представители на местния бизнес в Созопол участва в националния протест срещу наредба Н-18. Своята активна позиция срещу наредбата за касовите апарати търговци, ресторантьори и хотелиери от Созопол изразяват с участието си, което е по инициатива на Асоциацията на търговците в Созопол.
Созополската група твърдо подкрепя исканията на останалите си колеги от страната и заявиха, че бизнесът им е заплашен, а той е гръбнакът на икономиката, съобщи репортер на burgasdream.com.
Към протестиращите созополчани се присъедини и шеф Манчев, който ги поздрави за твърдата гражданска позиция.
Протестиращи от цялата страна, представители на малкия и среден бизнес се събраха пред сградата на НС в знак на протест срещу наредба Н-18 за касовите апарати. Според тях отлагането й с 6 месеца е прах в очите, защото за това време нищо няма да се промени. Протестиращите блокираха площада пред Народното събрание, след което тръгнаха на шествие към Министерския съвет.
Те настояват за по-ниско ДДС - 9% вместо 23%. Заявиха, че не са лъжци и престъпници, но всички проверки, които се извършват, ги принуждават да бъдат такива. Казаха, че са за това бизнесът да бъде на светло, но при ясни правила и без да бъде задушаван.
Протестиращите блокираха площада пред НС и изпълниха цялото пространство около паметника на Цар Освободител.Плътен полицейски кордон и жандармерия, построен в четири реда, охраняваше протеста. С възгласи "Оставка" и тъпани протестиращите изразиха своето недоволство.
Наредбата задължава собствениците на обекти да добавят специален модул в софтуерите си, който дава достъп на проверяващите до личните данни на всички от персонала и до рецептурните книжа, които често са фирмена тайна. Вчера министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с представители на туристическия бранш и обяви ново шестмесечно отлагане на влизането в сила на текстовете на наредбата. Въпреки това, протестиращите се събраха, за да изразят недоволството си. Протестът продължава и в този час.

Top