КАТЕГОРИИ

Държавата я заболя, кабеларките криели данъци

2,4 млн. са потребителите на телевизионни програми, от тях 700 хил. са в т.нар. сив сектор, за които държавата официално не знае. Чрез тях собствениците на кабелните телевизии, осъществявайки престъпление против интелектуалната собственост, укриват данъци в значителни размери. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг в Съдебната палата.
"Вчера бяха осъществени видими в достатъчна степен според нас действия на няколко органа на държавното управление. Проведоха се оперативно-издирвателни мероприятия, извършиха се процесуално следствени действия по разследване в Бургас, Кърджали, Кюстендил, Благоевград, Петрич, Сандански и Дупница за престъпления срещу интелектуалната собственост, които касаят нарушения на авторски права и съвместни разследвания за данъчни престъпления. Заявяваме отговорно, че това, което установяваме и разследваме, е схема чрез извършване на престъпления против интелектуалната собственост реално паралелно с тях и благодарение на тях се осъществяват и данъчни престъпления", каза още Арнаудова
Тя уточни, че по предварителна информация, която към момента се потвърждава, на основните телевизии в България - bTV, Нова и HBOq стойността на щетите е 10 млн. 524 хил. лева. Напълно възможно е обаче да се увеличи размерът на нанесените щети, подчерта говорителката на Сотир Цацаров.

 

Top