КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

СДС се присламчва към властта, мерак за сини кметове

Предложението за партийна субсидия от 1 лев за глас е популизъм,каза председателят на СДС Румен Христов . По думите му вероятно истината е накъде по средата между сегашната субсидия и предложението от 1 лев за глас - 5-7 лв. По думите му не толкова размерът на субсидията е повече, с средствата, които получават големите партии на базата на големите гласове. „Въпросът е да има някаква горна граница, да се определи колко горе-долу е необходимо за издръжката на една партия. Нека икономистите да седнат да смятат и да кажат“, каза в телевизионно интервю Христов.
ГЕРБ и СДС се явиха заедно на отминалите евроизбори, а сътрудничеството ни по всяка вероятност ще продължи и на местния вот през есента, каза Христов.
По думите му вече се гледа на изборите за кметове, защото те са съвсем скоро и винаги са важни за партията им.
"Имаме решение на Националния съвет, което дава автономия на нашите общински структури как да се явяват на местните избори, с изключение на забраната към БСП и ДПС. Най-предпочитани за нас са партиите от ЕНП, но най-вероятно на много места ще се явим с ГЕРБ, защото видяхме, че се сработваме добре. Има добра стиковка и уважение към нас и най-вероятно на много места ще имаме подобни коалиции", допълни Христов.
Лидерът на СДС коментира още, че коалициите са нормално нещо, защото така се управлява и Европа в последните години, а у нас трудно може една партия да бъде самостоятелна в управлението.
"Трябва да продължи и в България дясното управление и от тази гледна точка е нормално да се търси взаимодействие между десните формации", коментира Румен Христов.
Председателят на СДС беше категоричен, че те също са критикували ГЕРБ за определени политики и имат различни виждания с тях за някои неща, но в евентуално бъдещо управление на страната, в което да участват партии от ЕНП, ще се управлява по-лесно и еднопосочно.
"Ще бъде по-добре за България. България има нужда от дясно управление", завърши Христов.

Top