КАТЕГОРИИ

Човекът, който продаде морето

Едно необикновено пътуване, което ще ви отведе от Виена до Дъблин, ще ви разходи из топлите улици на Джакарта и под сенките на стария Созопол, за да ви срещне с различни пълнокръвни и ярки персонажи в различни ситуации. Това е "Човекът, който продаде морето" - първата книга на Николай Ценков. Сборникът е съставен от 12 истории, свързани помежду си от звука на морските вълни, който звучи в цялата книга, дори там, където морето присъства само като мечта или спомен, а не наистина.
Палитрата от емоции в разказите е изключително наситена и богата: тъга и носталгия, романтика и
Сборникът събира дванайсет истории, случили се в различно време и на различно място. Повечето от сюжетите са по действителни събития, разказани през гранични човешки ситуации.
Предстои ви странно пътешествие из романтичните площади на Катания, топлите улици на Джакарта, култовите места на Дъблин. Ще се огледате във витрините на виенските кафенета и ще помълчите в светата обител в Превели. С носталгия ще се върнете в любимия стар Созопол, съхранил нишките на онова вечно време – отминало и настъпващо, действително и измислено, но винаги повтарящо се. А по време на пътуването ще чувате примамливия ритъм на морето - отдавна вече проиграно, печелено и губено, но винаги там, на същото място, оттатък брега, зад скалите.
Едно от предложенията на Burgasdream.com в рубриката „С книга на плажа“.

Top