КАТЕГОРИИ

Валери Симеонов си напазарил евтини имоти в Бургас и Слънчев бряг докато е шеф на местния парламент

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е придобил парцел от 555 кв. м. от Община Бургас докато е бил председател на Общинския съвет. Земята е купена през 2008 г. за 1 020 978 лева.
Там е трябвало да бъде построена централата на телевизия „СКАТ“, собственост на Симеонов. Това обаче не се случва, а причината според депутата и лидер на НФСБ е, че фирмата е нямала средства да започне строежа. През 2017 г. е предоставено право на строеж за жилищна сграда върху парцела на Източноевропейски строителен холдинг срещу 38% от собствеността в бъдещия блок.
Тази информация беше съобщена от бТВ на фона на проверката на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) на три имота на „СКАТ“ ООД, купен в курортния комплекс „Слънчев бряг“ на нереално ниски цени. Става дума за апартамент от 80 кв. м., офис и имот – частна общинска собственост, продаден по времето, в което Симеонов е бил председател на Комисията за общинска собственост в Общинския съвет в Бургас.
Проверката ще обхване също твърденията за изграждане на незаконни постройки в имот на „СКАТ” ООД в Община Златоград, които не са премахнати, въпреки решение за това на Върховния административен съд от 2013 година, съобщи преди седмица прокуратурата.

Top