КАТЕГОРИИ

Цветанов прогнозира мръсна кампания за евровота и за местните избори

Подалият оставка като депутат зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов води активна предизборна кампания в опит да гарантира успех на партията на евровота в края на май.
"Не знам дали по време на предстоящата кампания от БСП ще говорят изобщо за европейски политики - както подобава на подобен тип избори. Ние, от ГЕРБ, искаме да имаме 7, а защо не и 8 евродепутати. Ще бъде много мръсна кампанията на европейските избори, а още по-мръсна ще е на местните. Това заявих днес в Костинброд, където присъствах на среща на местната структура на партията", обяви той в профила си във Фейсбук.
"По време на събитието подчертах, че победа на евровота ще даде тласък на подготовката ни за местните избори. Обясних, че разликите в успехите на правителствата на Бойко Борисов и това на Пламен Орешарски са видими дори и на международната сцена. Тогава правителството на БСП бе изпаднало в международна изолация, а страната - със спрени еврофондове. Докато сега премиерът Борисов е един от най-уважаваните лидери в ЕС, а страната ни няма загубени европейски средства", разказа още Цветанов.
Той е подчертал, че правителството води последователна политика за увеличаването на доходите.
"Икономиката ни работи отлично, а контрабандата е свита до рекордно ниски нива. Всичко това позволява да отделяме допълнителен ресурс, с който да се повиши стандарта на живот на хората. Коментирах, че същото се отнася и за пенсиите - вдигнахме минималната пенсия до 200 лв., а по Коледа и Великден българските пенсионери вече традиционно получават надбавки. Важно е да премахнем множеството фалшиви ТЕЛК-ове, защото заради тях се губят милиарди", е заявил още заместникът на Борисов в партията.
Цветанов е подчертал, че до този момент ГЕРБ подписа споразумение за политическо партньорство със СДС, "Обединени земеделци" и ПП "Никола Петков", като дори предстои подписване с още политически сили. Като причина за тези действия изтъкнал както призива на председателя на ЕНП Жозеф Дол, така и убеждението, че диалогът е формулата за успеха, а не омразата.

Top