Вижте Екатерина, която се роди 600 грама, година по-късно /снимки/

Бебето, родено с тегло 600 грама, което беше спасено в Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас, скоро ще навърши една годинка. 

Малката Екатерина днес присъства на събитието по повод Световния ден на недоносените бебета в бургаската болница.

Крехкото миньонче с порцеланов вид, се развива като съвсем нормално дете и радва родителите си. Екатерина се появи на бял свят на 24 ноември 2016 г., на Света Екатерина и затова й е дадено това име. Тя е зачената ин витро и е дълго чакано дете в семейството на Ева и Диян от Созопол. 

Родена е преждевременно и е с тегло само 600 грама, но лекарите в Бургаската университетска болница го спасяват. 

"Осем години водихме борба за нея и в крайна сметка се получи. Очакваше се едно 900-грамово бебе, а се роди 650 ", разказа майката на момиченцето Ева Гогова.

Днес в УМБАЛ Бургас бе отбелязан Световния ден на недоносените бебета. Екипът на Отделението бе поканил всички „свои“ деца и бе приготвил подаръци за тях.

Тук бе и Емир, роден едва в петия месец и отписан като безнадежден. Родителите на момченцето са от Поморие, а малкият мъж, навършил една годинка през април т.г., бе облечен в официален класически костюм. 

Близо 20 деца и техните родители дойдоха, за да почетат датата и да кажат на обществото, че за живота на недоносените бебета са нужни както усилията на медиците, така и вярата и търпението на родителите им. 

Те подчертаха, че благодарение на грижите, положени за живота на децата им в Бургаската болница, макар и преждевременно родени, те растат като здрави и нормални деца.

На снимките отгоре надолу:

Екатерина с родителите си Ева и Диян от Созопол

Екатерина в ръцете на д-р Томова, завеждащ Отделението по неонатология

Емир, роден едва в петия месец, днес е мъж с официален костюм

Текст и снимки Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови