Летни курорти привличат туристи и през зимата. Част от тях вече го правят достатъчно успешно и можем да говорим за нова тенденция. 

Основната възможност за зимен морски туризъм са СПА услугите, там са необходими и някои законодателни промени, казват от бранша. През последните около две години Варна все повече залага на логото “Туризъм през четири сезона“. Рецептата за това е известна отдавна. 

Българското Министерство на туризма е първото в света, което пуска услуга с възможност за директно споделяне на туристически обекти чрез Chat Extension на Вайбър, обявиха от ведомството.

Четири морски общини в битка за приза, многобройни атракции и събития също се борят за награда

Започна надпреварата за Годишните награди в туризма, организирана от Министерството на туризма. Гласуването стартира, като всеки, който иска да подкрепи морския град, може да го направи онлайн, без да е нужна регистрация.

Ръстът е от над 30% в сравнение с третото тримесечие на 2016

През третото тримесечие на 2017 (юли-септември) 1,991.8 млн. български граждани са реализирали туристически пътувания . Преобладаващата част от тях - 82,3%, са пътували само в страната, 14,5% - само в чужбина, а 3,2% са пътували както в страната, така и в чужбина.

Пристанищата в Бургас, Варна, Констанца и Истанбул подемат обща инициатива за популяризирането на региона като атрактивна дестинация за круизен туризъм. Това обяви директорът на пристанище Бургас Диян Димов пред Дарик.

Идеята е била обсъдена по време на 51-та Генерална асамблея на круизната асоциацията "MedCruise", която се проведе в Тулон, Франция. 

Страница 1 от 121