Строят игрище за децата на Нефтохимик в жк Изгрев

В момента Община Бургас строи спортно игрище в жк Изгрев. Теренът напълно ще задоволи нуждите на школите на футболен клуб Нефтохимик и те ще могат да тренират.

Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов /виж по-долу/.

Тази сутрин треньори, деца и родители посрещнаха местния парламент с искане да се осигури субсидия на клуба. Според представители на „Нефтохимик” тя е 60 000лв. на сезон, което е недостатъчно, защото стига само за 1 месец.

„Лично се ангажирам да входирам докладна записка за субсидията на футболен клуб „Нефтохимик” за 2018г.”, каза председателят на спортната комисия в Общинския съвет Калчо Белов /виж по-долу/.

Кметът Димитър Николов:

По ЗУТ има няколко процедури, за да разширим спортния комплекс в зелена територия. Сроковете за жалби изтекоха, сега имаме малко проблеми с екозащитници, защото трябва да се отсекат кипариси.

В срок от 3 месеца и половина ще приключи реконструкцията.

По отношение на финансирането не само на Нефтохимик, но и на всички спортни клубове /86 на брой/. Да се даде според техните необходимости. Параметрите за финансиране са изврн параметрите на тази наредба.

Ще се постараем средствата, които се изискват да са осигурени.

По отношение на стадион Лазур. Въпреки че имаме желание да водим разговори, оказва се че няма правно основание да го придобием.

Митко Събев отказва да води разговори с правна дирекция на общината, защото не владеят стадиона.

Общинският съветник Калчо Белов:

Чух упрек съм комисията по спорт за несъпричастост към процесите, които текат в ПФК Нефтохимик. Комисията е от 7 души, като 4 от тях ясно и категорично заявиха подкрепата си към ФК.

За следващата сесия ще внеса докладна записка за финансирането на ФК Нефтохимик и Черноморец.

В момента Община Бургас строи спортно игрище в к-с „Изгрев”. Теренът напълно ще задоволи нуждите на школите на отбора и те ще могат да тренират.

Мислим и за стадион, на който да играят представителните ни футболни отбори. В момента условията не го позволяват. Относно стадион „Лазур” сме готови при подходящи пазарни условия да водим разговори с г-н Събев.

Общинският съветник Георги Дражев:

Имам правото да застана и да покажа истинската лице на „големите радетели“ на спорта. Няма да припомням кой яде големите кюфтета на комплекс Лазур. 

Потърсете сметка от ония, които ви измамиха. Много е лесно да правих помен с чужда пита. Да ти дадат едни торби пари – 2.8 млн. лв., събрани по спонсорски договори – профукани благодарение на ръководството 

Тези пари бяха събрани благодарение на кмета и Общинския съвет. Не съм обещавал да вземем от бедните данъците им и да ги харчим с широки пръсти.

Искате ли да удвоим цените за градския транспорт и данъците? Защото тези пари трябва да влязат в бюджета и да бъдат изхарчени по пера.

Митко Събев е вкарал общината в 50 млн.лв. дългове.

Текст и снимка Burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови