Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев направи символична първа копка на поредния инфраструктурен обект по европейски проект. 

Проектът е с името „Зелен парк – Природа, релаксация и туризъм в Царево и Къркларели” е финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция 2014-2020,

Двама индустриални алпинисти от Царево – Димитър Цинов и Еленко Герасимов – са част от екип, полагащ кабели за осветление по фасадата на най-високата сграда в света – 828-метровият небостъргач Бурж Халифа в Дубай.

Археолози, историци, музейни специалисти и изследователи се събраха в Ахтопол, за да участват в кръгла маса на тема: „Музеите в Бургаска област – възможности и перспективи”. Срещата се организира от сдружение „Черноморски Странджа“ и нейния председател инж. Петър Кънев за единадесети пореден път. Тя се провежда под патронажа на г-н Вълчо Чолаков, областен управител на Бургаска област.

ДП Българо-германски център за професионално обучение – клон Царево организира Ден на отворените врати в рамките на Европейската седмица на професионалните умения. 

Страница 1 от 48