Кръстовището-убиец край Атия вече с шумяща маркировка /снимки/

На двете платна на кръстовището до с. Атия  са поставени модули на обезопасително съоръжение тип ”шумяща” маркировка, които стряскат шофьорите с невъобразимия си шум, който издават при досега на губите с пластмасовите ленти.

Монтирането на съоръжението започна още вчера, като шумящата маркировка в посока Бургас-Созопол е с четири ленти, а  в посока Созопол-Бургас- три ленти. Подсилено е уличното осветление и са подменени изгорелите лампи, видя екип на burgasdream.com.

Мястото, където нелепо загина 16-годишният Костадин  е обсипано с цветя и венци, като всеки ден жители на почерненото село поставят свежи цветя, като предупреждение към шофьорите  и като знак на съпричастност със скръбта на семейството на ученика от с. Атия.

Хората в с. Атия са вече по-скпокойни, установи наш екип. Инициативният комитет, който успя не само да привлече общественото внимание, но  и да ангажира изпълнителната власт, продължава своята дейност, но вече без протести. За сега. Жителите на с. Атия и обществеността в цялата община Созопол очакват обещанията, дадени от министъра на регионалнот развитие Николай Нанков  и шефа  на АПИ Дончо Атанасов за изграждането на обезопасителни съоръжения тип „кръгово” и пасарелка до юни месец 2018 г. да бъдат изпълнени.

Според информация на burgasdream.com проектанти вече разработват проект за кръговото, като срокът, който имат е един месец. Ако проектът бъде одобрен, още в началото на следващата година Агенция Пътно управление ще обяви обществена поръчка, за неговото изграждане. 

 

Текст и снимка burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови