Тракийското светилище Бегликташ е туристическа атракция № 1 в България за 2017 година. Това стана ясно след края на онлайн гласуването за Годишните награди в туризма, организирано от Министерство на туризма. 

В Приморско има две автобусни спирки от 1972 г., стана ясно по време на последното заседание на Общинския съвет.

Отправено бе питане дали ще бъдат направени нови към представителя на най-големия инвеститор в общината на „Приморско клуб“ ЕАД, наследник и сегашен собственик на някогашния ММЦ - Никола Вълчанов.

Общинският съвет в Приморско предаде терен, общинска собственост на църковното настоятелство на Храм „Св. Св. Кирил и Методий“. Това стана на последната сесия.

Квартет „Китен“ отпразнува 10 години от създаването си в Деня на християнското семейство в Историческия музей на Приморско. 

Повод за създаването му през 2007 г. е 75-годишнината на Китен. Създател и художествен ръководител е странджанската народна певица Златка Ставрева. 

Забраната за озвучаване на открити зони и територии, която се предвижза в изменението и допълнението на Закона за защита от шума в околната среда /ЗЗШОС/ е в ущърб и на туристическия бизнес, и на самите туристи.

Страница 1 от 22