Ракията в малки количества е полезна за здравето, обявиха учени от БАН.

Съставките на родната напитка помагат на храносмилането, като стимулират определени ензими. Ако се пият 50-70 грама ракия всяка вечер, няма да имаме стомашни проблеми.

България се представя все по-успешно на световната карта на винопроизводителите и печели многобройни международни награди. В началото на годината България бе поставена на второ място сред 10-те най-добри дестинации за винен туризъм в света. 

София се преврърна и във винена столица на България в рамките на три дни. Седмото издание на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste се проведе от 17 до 19 ноември. 

DiVino.Taste, както повелява традицията, е в Националния дворец на културата, независимо от ремонтите, които все още текат на различни места. 

Индексите на родния капиталов пазар се движат разнопосочно днес, като бенчмаркът SOFIX се понижава с 0.13% до 668.15 пункта. Всичките останали измерители на родния капиталов пазар бележат ръст.

Илия Ангелов, Хоризонт, Обратен ефект, Ice Cream ще бъдат част от първия по рода си Фестивал на греяното вино, който ще се проведе в Благоевград.

От 16 до 19 ноември площад "Македония" ще бъде сцената на звезди, жители и гости на града.

Страница 1 от 49