Авангардно: Художник подреди картини в съда в Бургас

Арттерапия за осъдените предлага Бургаският апелативен съд от днес до края на седмицата. Чули присъдите си обвиняеми, могат да отидат да се разтушат с картините на художника Румен Радев, които са изложени в една от залите на  съдебната палата. 

Охраната на входа упътва към експозицията „Импресии“, която донесе празничния дух в Апелативен съд – Бургас. Институцията организира за трета поредна година изложба в навечерието на 6 декември - Никулден и празник на Бургас. 

Художникът е избрал да покаже 36 платна вдъхновени от природата, старите български къщи и цветовете на живота. Райнов излага не първи път в морския град, но за първи път реди изложба в Съдебна палата. 

По професия е учител по изобразително изкуство в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” и Школа за изобразително изкуство ОДК гр. Търговище.  Специализирал е живопис пластични изкуства. Райнов работи маслена живопис, акрил, акварел, пластика, пространствено оформление, стенопис и реклама. 

От 1985 г. прави самостоятелни  изложби. Неговите творби са собственост на художествени галерии и частни сбирки в Европа, Африка, САЩ, и България. Постоянна експозиция Търговище ул. „Братя Миладинови” галерия „Райнов”. 

Откриването на изложбата уважиха Апелативния прокурор на Бургас Любомир Петров, и.ф Председател на Административен съд – Бургас Панайот Генков, секретаря на община Бургас Божидар Кънчев, бивши съдии, магистрати от Съдебна палата Бургас.

Текст и снимки Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови