Яко! Варненски университет дава стипендии в Bitcoin 

Висшето училище по мениджмънт влезе в световните новини

Тази седмица международното бизнес училище, Варненски университет по мениджмънт (VUM), намиращо се в България, обяви, че десет кандидати за бакалавърска програма за софтуерно инженерство в училище ще получат стипендии, базирани на биткойн. 

Това съобщи news.bitcoin.com.

СТАТИЯТА В ОРИГИНАЛ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Студентите ще могат да изберат да получат стипендиантски фонд за 1000 EUR в еквивалентен размер в bitcoin.

Ето какво казват от VUM: "Подкрепата и интегрирането на Bitcoin е рационален избор за нас. VUM има удоволствието да съобщи, че десет кандидати за бакалавърска програма "Софтуерно инженерство" ще имат възможността да получат стипендии в Bitcoin, като се започне от есента на 2018 г."

Много университети започват да приемат децентрализираната валута за книги и обучение. Само наскоро news.Bitcoin.com съобщи за Швейцарската професионална школа в Люцернския университет, приемайки биткойн за обучение. 

Тази седмица пък Варненският университет по мениджмънт планира да осигури стипендии на стойност 1000 евро на десет студенти, кандидатстващи за финансиране. 

В момента VUM планира да интегрира плащанията на биткойн за такси за обучение и настаняване и очаква това да стане скоро. Освен това университетското училище по компютърни науки добавя модули, които обхващат цифровите и блокчейн технологии. Те ще бъдат присъединени към съществуващата бакалавърска програма на VUM в областта на софтуерното инженерство.

Ето какво още съобщават от VUM:

"Тъй като Варненския университет по мениджмънт ще бъде единственият акредитиран университет, който ще предлага стипендии в биткойн, ние вярваме, че ще имаме шанса да привлечем някои от най-умните ученици във Варна.

„Ние твърдо вярваме, че криптопланът е неизбежно техническо развитие, което ще доведе до значителни нововъведения във всички аспекти на нашия живот - VUM е иновативен и ориентиран към бъдещето университет - Подкрепата и интегрирането на bitcoin е рационален избор за нас“.

ВУМ се присъединява към нарастващия списък на училищата, които приемат биткойн, който включва университета в Камбрия, университетското бизнес училище ESMT Berlin, King's College в Ню Йорк, университета в Никозия и др.