КАТЕГОРИИ

Най- много сини флагове за плажовете по Южното Черноморие

Плажовете по Българското Черноморие, които ще имат "Син флаг" за 2019 г. са Оазис, Дюни, Созопол Харманите, Поморие-изток, Несебър-юг, Слънчев бряг-юг, Слънчев бряг-север, Свети Влас-нов, Свети Влас-изток, Елените, Албена, Бялата Лагуна,яхтеното пристанище Марина "Диневи", Златни пясъци и "Слънчев ден".
"Син флаг" е най-утвърденият еко-етикет и стандарт в туризма с над 30-годишна история, с който са удостоени най-добрите световни 4500 плажове, яхтени пристанища и туристически плавателни съдове, сред които и тези на изявени български курорти.
Програмата обединява туристическия и екологичен сектор на местно и национално ниво. За да заслужат световната награда "Син флаг", управляващите на плажовете и марините и хората, които ги посещават, трябва да изпълнят редица критерии, свързани с качеството на морската вода, екологичната информация и екологично образование, безопасността, услугите и удобствата.
Носителите на приза се определят от международно жури, чийто членове са представители на Екологичната програма и Световната туристическа организация към ООН, Европейския съюз за опазване на крайбрежията.

Top