КАТЕГОРИИ

БЕЗПЛАТНИ ЕКСТРИ ЗА ИНВАЛИДИТЕ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Това лято хората с увреждания имат възможност да използват чадъри и шезлонги на Южния плаж в Слънчев бряг, без да плащат такса за тях.
Безплатните плажни екстри са поставени във всяка зона по ивицата и са обозначени със специален син знак.
„Южният плаж е изцяло достъпен за хора с увреждания, които се придвижват със затруднение и в колички. На 100% са покрити изискванията, не само за достъп до пясъка, но и до морето. Изградени специални пътеки, по които те да се придвижват до морето. Доставени са съоръжения, които улесняват достъпа на туристите с двигателни увреждания директно до водата. Осигурен е спасителен екип, който се грижи за безопасността им.”, коментира концесионерът на ивицата Кирил Спасов.
Всички трудноподвижни посетители на плажа могат да ползват специализираната плаваща количка, с която да влизат безопасно в морето. Тя улеснява плуването им във водата. Услугата също е безплатна и няма ограничения във времето за ползване.
Придвижването на трудноподвижните туристи до морската вода се извършва от придружител. За по-голяма сигурност във водата, спасителите предлагат и спасителна жилетка. Нейното ползване е препоръчително. Плаващата количка се движи лесно по пясък, подлакътниците ѝ са подвижни, височината ѝ е съобразена с улесненото обслужване.
Специализираното съоръжение е изработено от висококачествени материали, дълго е 1,7 м, може да се ползва и като шезлонг. Безплатната екстра ще е на разположение на туристите до 30 септември.
За хората с проблеми в придвижването е осигурена и специализирана тоалетна. От съображения за сигурност тя ще бъде заключвана само нощем.
Специално изградена за целта дървена пътека води до санитарния възел. Тоалетната, която е изградена изцяло със средства на концесионера, не е химическа, а е свързана към съществуващата градска канализация. Тя разполага с течаща вода и тоалетна чиния, която е по-висока от стандартните с цел по-лесно прехвърляне от и на инвалидната количка.

 

 

Top