КАТЕГОРИИ

Община Царево връща свободното къмпингуване по решение на съда

Върховният административен съд отмени наредбата, с която община Царево санкционира свободно къмпингуващи. Морската община е единствената у нас, въвела регламент за този вид туризъм.
Музикантът Васил Гюров е от първите глобени заради това, че преди две години къмпингува с караваната си на екоплаж Корал. Още не е платил санкцията си от 300 лева, но и това лято е решил да почива там, където е глобен.
"Не отивам на почивка. Отивам, за да свърша една работа, т.е. да попречим на плановете за застрояване на едно от последните незастроени места", заявява пред БтВ Васил Гюров.
"Ако община Царево разбира почивката като ходене по администрация за искане за разрешение за строеж на палатки и назначаване на отговорник на палатков лагер, регистрация в полицията на пребиваващия в палатка... Това е брутално вмешателство в частно-правни взаимоотношения", смята Дончо Бораджиев - адвокат на Сдружение "Да запазим Корал".
Според сдружението глобените са десетки и могат да си потърсят парите обратно.
"Ако те са глобени за един минал период, няма как да им бъдат връщани парите. Това е безумие!", категоричен е пък председателят на общинския съвет в Царево Даниел Скулиев.
От прокуратурата в Бургас уточняват, че е отменена цялата наредба за обществения ред на Царево, а не само частта за къмпингуването. Причината е, че не е подложена на обществено обсъждане.

 

 

Top Finish