КАТЕГОРИИ

НОВИ БАРБЕКЮТА И БЕСЕДКИ В ЦАРЕВО

Представители на Царево и Къркларели направиха символична първа копка на дейностите по рехабилитация и обновяване на градския парк в курортния град.
Стартиралият проект по трансгранично сътрудничество в град Къркларели включва цялостно възобновяване на парк за отдих – подмяна на 60 бр. барбекюта и беседки, направа на нова осветителна система и система за поливане на тревиста растителност с площ 15 дка, обновяване на пешеходна алея с дължина 500 м и напълно реновиране на входна и контролна част на парковото пространство.
Срокът за изпълнение и приключване на проекта в двата града в Република България и Република Турция е 12 април 2019г. Официалното откриване на изградения вече зелен парк в град Царево ще бъде на 25-ти и 26-ти септември 2018г..
Той се намира в непосредствена близост до крайбрежната алея в района на пристанище „Мичурин“ в града. Паркът е изграден съобразно изискванията за достъпна среда и позволява безпрепятствено придвижване на хора с увреждания, възрастни хора и колички с малки деца. Мястото е предпочитано, както от туристи, така и от местните жители. Разположени са пейки, кубове за сядане, декоративно осветление и детска площадка за игра на петанк.
С безвъзмездната финансова помощ по тази европрограма се подобрява градската среда, увеличава се привлекателността на района като туристическа дестинация, чрез по-добро използване на природното наследство и развиването на зелени площи, засилва се трансграничното сътрудничество в туризма.
Стойността на проект„Зелен парк – Природа, релаксация и туризъм в Царево и Кърлкарели е 438 054. 90 евро за двата партньора и се финансира на 100% от трансграничната програма.
С реализацията на този проект новият зелен парк се превръща в поредното любимо място за отдих на жители и гости на Царево.

 

Top Finish