КАТЕГОРИИ

Най- романтичният фестивал е днес в Созопол

Един от най- красивите фестивали, които се провеждат в Созопол е посветен на любовта, романтиката и нежните чувства между хората. Националният фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта“ ще даде възможност на повече от 150 изпълнители от цялата страна да покажат красотата на старите градски песни на амфитеатър „Аполония”.
Фестивалът ще бъде официално открит на 17 юни, 2019 г., понеделник от 18.00 ч.
Националният фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта“ се организира от Народно читалище „Отец Паисий- 1896“ под егидата на Община Созопол. Вокални групи, състави и индивидуални изпълнители от цялата страна отново ще пеят красиви песни за любовта и романтиката. Основната цел на Националния фестивал на старата градска песен „Kрасив роман е любовта“ е съхраняване и популяризиране на старата градска песен. Станалият традиция в Созопол празник на романтичните песни и срещата на изпълнители от различни краища на България, тази година увеличава броя на изпълнителите
Във Националния фестивал на старата градска песен „Kрасив роман е любовта“ участие ще вземат над 150 индивидуални, дуетни и групови изпълнители от Самоков, Поморие, Белоградчик, с. Хан Аспарухово, с. Крушаре, гр. Завет ,Ахтопол,Царево, Българовои др. Созопол ще бъде представен с две групи за стари градски песни- групата към Народно читалище „Отец Паисий- 1896“ и групата към Клуба на пенсионера „Чайка” . Рекордно участие в тазгодишното издание на фестивал бележат изпълнителите на стари градски песни от Шумен. Специално за фестивала „Красив роман е любовта“ в Созопол ще пристигнат три вокални групи изпълнители от Шумен.
Той има конкурсен характер. Осигурен е награден фонд.

Top