КАТЕГОРИИ

МЕДАЛИ ЗА БОРЦИТЕ НА РУЕН

Състезателите от спортен клуб по борба „Руен” обраха медалите от Републиканското първенство по свободна борба, което се проведе в Сливен. Руенските борци завоюваха общо 6 медала, сред които 1 златен, 3 сребърни и 2 бронзови, съобщи пред Gramofona.com кметът на община Руен Исмаил Осман, който е много горд с постиженията на борците.
Златото отиде при Мирослав Гешев, който се бори в категория до 92 кг. Сребърни медали спечелиха Иван Замфиров в категория до 57 килограма, Димитър Маленков в категория до 65 килограма и Димитър Чакуста в категория до 97 кг. Бронзови медалисти станаха Виктор Терзиев в кат. до 57 кг и Юмер Юмер в кат. до 92 кг, разказа пред екипа ни треньорът на СКБ „Руен” Баязит Кемал, който също е изключително щастлив с медалистите.
Спортистите не излизат от спортната зала и тренират усилено. Преди седмица момчетата се завърнаха от Международен турнир, който се проведе в южната ни съседка Турция. След седмица руенските борци заминават на състезание в Стара Загора, а след 15 дни и в Горна Оряховица.
На награждаването присъства лично кметът на община Руен Исмаил Осман. Борците бяха поздравени за успехите си и от бившия президент на Българската Федерация по борба Валентин Йорданов.

Top Finish