КАТЕГОРИИ

ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ НАПРАВИ РЕКОРДЕН БЮДЖЕТА НА РУЕН

От 8 години община Руен никога не е имала бюджет като тазгодишния. Това заяви гордо кметът на администрацията Исмаил Осман минути преди съветниците да приемат бюджета окончателно. Неговата рамка е 21 448 800 лв. „Бюджетът, който разпределяхме като съветници преди 10 години бе 72 000 лева. За 40 населени места с него не можеше да се направи почти нищо”, обяви руенският кмет.
Кметът Исмаил Осман,заяви че бюджетът е реален и максимално се доближава до нуждите на местните. Спрямо миналата година увеличението е с 22 %.
„Ръстът се дължи както на субсидията от Републиканския Бюджет, така и на работата на общинските съветници и общинската администрация. Миналата година двигнахме почти със 100 % наемите на земеделски земи. Така от 4-5 лева на декар цената стана на 11-12 лева. Това е добре както за общинския бюджет, така и за хората”, уточни още Исмаил Осман.
Половината от общата сума е предвидена за образование. Останалите пари ще бъдат разпределени за издръжка на служителите в общинската администрация, инфраструктура, жилищно строителство, благоустройство.

Top Finish