КАТЕГОРИИ

В Поморие се похвалиха с тихо лято

Въпреки увеличения брой на туристите това лято, съвместните проверки на полицията и РЗИ-Бургас не са установили нито един реален сигнал за нарушаване на нощната тишина в Поморие.
Това заяви началникът на полицията в Поморие гл. инспектор Георги Куцаров пред представители на туристическия бранш в общината при представяне на „умната” система за видеонаблюдение, която беше изградена в Поморие, и която е дала своите положителни резултати това лято.
„За месеците юни, юли и август отчетохме много добри показатели по отношение на противодействие на престъпността, но и във връзка с опазването на обществения ред.”, коментира той.
По думите му от изключителна полза за работата на колегите му е бил и дареният електронен анализатор, улавящ наличието на осем наркотични вещества в човешкия организъм.
Въпреки увеличения брой на туристите това лято, съвместните проверки на полицията и РЗИ-Бургас не са установили нито един реален сигнал за нарушаване на нощната тишина в Поморие. Благодарение на съвременното оборудване и разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас значително е намалял и броят на пътните транспортни произшествия както с материални щети, така и с пострадали лица.
„Цифрите говорят - Поморие е най-спокойният град по цялото Черноморие. Водени от нашия пример, вече много общини започнаха да изграждат такова видеонаблюдение, за да направим един общ център за сигурност. Вярвам, че това е пътят – модерни технологии, строг контрол и добро взаимодействие между службите. Следващата стъпка е надграждане и внедряване на системата Smart City”, каза кметът Иван Алексиев в края на срещата.

 

Top Finish