КАТЕГОРИИ

С АМЕРИКАНСКА ПОМОЩ ПОМОРИЕ ОТКРИВА ОБНОВЕНА ДЕТСКА ГРАДИНА

В понеделник, 17 септември, заместник-посланикът в Посолството на САЩ Джъстин Фридман и кметът на община Поморие Иван Алексиев ще открият новото крило на детска градина „Детелина“ в Поморие.
Строежът на триетажното разширение бе финансиран от щатското правителство, като проектът е на стойност 440 000 долара. Новопостроената част ще осигури дневна грижа в модерна и безопасна учебна среда за 80 деца. Освен това, на разположение на всички деца и служители ще бъде и една просторна многофункционална зала. С помощта на Община Поморие беше изградена и покрита пътека – топла връзка между новото крило и основната сграда.
От 2010 г. до момента правителството на САЩ е инвестирало около пет милиона долара по Програмата за хуманитарна помощ в България, но проектът в ДГ „Детелина” е най големият индивидуален проект, изпълняван досега в страната. Самата програма за хуманитарна помощ обединява американски и български военни, които работят заедно за изпълнението на значими проекти.
Съобразно стратегията за социално-икономическо развитие на България, за реализиране на всеки конкретен проект в рамките на програмата, американското правителство си партнира и с неправителствени организации, и с местни компании.
Церемонията по откриване на триетажното разширение ще се проведе от 11.00 часа в двора на ДГ „Детелина” на ул. „Солна“ № 1.

Top Finish