КАТЕГОРИИ

Корабът на "Грийнпийс" Rainbow Warrior идва в Бургас, търсят доброволци

Корабът на "Грийнпийс" Rainbow Warrior ще посети Бургас в началото на месец юни. Тазгодишното посещение е част от общоевропейския тур "Заедно за климата", който цели използване и справяне с климатичната криза. От борда на кораба ще отправят призив към политиците да предприемат спешни конкретни мерки чрез въвеждане на дългосрочни стратегии за всички сектори и най-вече за този на енергетиката.
До 26 май от "Грийнпийс" набират доброволци, които да помагат на организаторите по време на престоя в Бургас. Корабът на "Грийнпийс" ще посети и Варна.
По време на престоя на Rainbow Warrior на пристанищата във Варна и в Бургас ще има най-различни обучения, форуми за иновации, прожекции, куклен театър и, разбира се, отворени врати за всички, които желаят да разгледат кораба.
Ето какви ще бъдат задачите на доброволците: да бъдат водачи на посетителите на кораба; да разказват за алтернативните източници на енергия; да помагат в работилниците и творческите ателиета на кея.
Всички доброволци ще получат предварително кратък наръчник с историята и спецификациите на кораба, както и подробна информация за кампанията "Климат и енергия".

 

Top