КАТЕГОРИИ

Валери Симеонов издигнат за водач на евролистата на НФСБ

Общинските организации на НФСБ в Бургас издигнаха Валери Симеонов за водач на листата за предстоящите европейски избори. Това стана ясно на извънредна пресконференция на патриотичната партия, която се проведе днес в Бургас. Пред медиите застанаха зам.-председателят Валентин Касабов, депутатът Христиан Митев, областният лидер Иван Кузманов, общинският председател Ивайло Вагенщайн и Милен Ненчев, общински съветник от Бургас.
Пет са основните мотиви за издигане на кандидатурата на лидера на НФСб за евродепутат.
Преди всичко това е последователна политика за защита на националната сигурност, която той води досега. Благодарение на активните и последователни действия на Валери Симеонов като народен представител в 43 Народно събрание и като вицепремиер в настоящото правителството беше изградена оградата по границата ни с Република Турция, която е и външна граница на Европейския съюз. Издигането на оградата допринесе за сигурността на България и в значителна степен пресече нелегалната миграция и трафика на хора, за което свидетелстват, както данните на МВР, така и оценките на партньорите ни от ЕС.
Валери Симеонов активно защитава националните интереси. Той остро се противопостави срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция, която съдържа противоконституционни положения противоречащи и на българските семейни ценности и традиции. Той успя да убеди и свои колеги от Министерски съвет, докато беше вицепремиер, да гласуват срещу приемането на конвенцията.
Валери Симеонов се обяви категорично и срещу приемането на глобалния пакт за миграцията на ООН, като впоследствие такова беше и решението на правителството.
Лидерът на НФСБ отстоява и подпомагането на българския бизнес. С действията си като народен представител в 43 Народоно събрание и като вицепремиер по икономическата политика в настоящото правителство той доказа, че застава зад интересите на българските предприемачи за осигуряване на благоприятна бизнес среда.
Благодарение на инициираните от него през 2017 г. промени в нормативната уредба за получаване на визи за България в рамките на 7 дни от наши сънародници от Молдова и Украйна беше подпомогнат хотелиерския и ресторантьорски бранш по Черноморието и беше спасен летния туристически сезон в България.
Последователно Симеонов отстоява политика за развитие на зимния туризъм в страната като в тази връзка предприе редица стъпки за осигуряване на възможност за изграждане на втори лифт в Банско и ремонтиране на съществуващите съоръжения на Витоша.
Валери Симеонов реагираше при всеки опит за налагане на монопол и за ограничаване на конкуренцията като по този начин защити съществуването на малкия и среден бизнес в различни браншове – малките дестилерии на спиртни напитки, малките и средни търговци на горива, доставчиците в програмата на правителството „Училищен плод и мляко“ и др.
Симеонов последователно подкрепя всички усилия и действия на правителството за намаляване и премахване на административната тежест върху бизнеса.
Той винаги е работил и в защита на законността и правовия ред. В казуса с Параходство „Български морски флот“ (БМФ)Валери Симеонов в качеството му на вицепремиер показа, че интересите на държавата и на българските граждани могат и трябва да бъдат защитавани, както и че когато е налице политическа воля е възможно да се осъществява ефективен следприватизационен контрол. По негово изрично настояване държавата разпореди да бъдат отпуснати 2.4 млн. лв., за да заведе дело по казуса с БМФ. В противен случай държавата щеше да плати около 55 млн. лв. неустойки.
Единствено Симеонов се противопостави на приемането на поправките в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, които предвиждаха преуреждане на поети задължения по приватизационни сделки, с което се спестяваше на купувачи на приватизирани предприятия заплащането на дължими неустойки по приватизационните договори – сделката за БМФ, приватизацията на Булгартабак, приватизацията на киноцентъра Бояна и др., като по този начин се накърняваха приходите в т. нар. Сребърен фонд (които трябва да се ползват за осигуряване на пенсионната система) и в бюджетите на общините.
Благодарение на навременната реакция на вицепремиера Симеонов се стигна до налагане на вето от президента, което беше подкрепено с безпрецедентно мнозинство от народните представители.
Действията на Симеонов при конфликта с участие на роми в Асеновград показаха работещ модел за налагане на законност и ред, който може да бъде приложен и другаде, а именно:
– засилено полицейско присъствие
– спешни следствени действия спрямо лица, участващи в противозаконни прояви
– констатиране и премахване на незаконните постройки
– изграждане на полицейски участък на територията на циганската махала.
Последовдателно и неотклонно Симеонов отстоява спазването на Закона за устройство на територията и на Закона за защита от вредното въздействие на шума в околната среда както по Черноморието, така и в останалите части на страната. Това порлича както от действията му докато беше вицепремиер, така и от инициираните от него промени в законодателната уредба.
Той ревностно следва политика в интерес на възрастните хора.
Валери Симеонов отстоява от преговорите за коалиционно управление с ГЕРБ до настоящия момент политика за увеличаване на пенсиите за осигурителен стаж и възраст и преизчисляване на останалите пенсии. По негово настояване минималната пенсия беше увеличена за първи път още в началото на манадата от 160 на 200 лв., а не каквато е „традицията“, предизборно в неговия край.
Симеонов предприе и сериозна ревизия на нормативната уредба даваща възможност за получаване на фалшиви инвалидни пенсии, които ощетяват държавата и обществото.

 

Top