КАТЕГОРИИ

Атанас Терзиев се активизира предизборно

Общинският съветник от ПП ГЕРБ Атанас Терзиев, известен още като вечния кандидат за кмет на апетитната община Несебър се активизира през последния месец.Атанас Терзиев бе кандидат за кмет на Несебър през 2007 година в качеството си на лидер на бизнес партия "ДЕЛА". През 2011 година отново бе кандидат за кмет, но вече от ГЕРБ.За предстоящите през октомври месец избори, хотелиерът отново ще атакува кметското място, но спорeд запознати този път ще има подкрепата на ПП ”МОРЕ” на братя Диневи.
Неговите активности са насочени към политиката на управляващия кмет Николай Димитров и по- конкретно към строителната му програма.
Какво е заложено в количествено-стойностната сметка за строително-монтажните работи за обект „Реконструкция на кръгово кръстовище гр. Несебър“, част от Капиталовата програма на Община Несебър за 2019 г. И коя е фирмата, изпълняваща строително-монтажните работи по същия обект? Тази информация е поискал общинският съветник от ГЕРБ Атанас Терзиев от кмета на Несебър.
Той е входирал заявление за достъп до информация в общинската администрация, а поводът за това е състоялата се на 27 април извънредна сесия, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Бургас. Тогава местният парламент гласува една точка - за актуализация на общинския бюджет по няколко пера, която бе свързана и с увеличаване на разходите за ремонт на кръговото кръстовище в морския град. То се намира на входа на града и е важна пътна артерия за курортния комплекс Слънчев бряг.
„Необходимо е не само ние като съветници да получим адекватна и детайлна информация, но и широката общественост. Жителите на Несебър също не са наясно по какъв начин предвидената реконструкция на кръгово кръстовище, която е била 100 000, става 290 000. Разликата е огромна - 190 000 лв, а не ни беше предоставена по време на сесия стойностна сметка за това“, коментира Атанас Терзиев.
Той поясни, че всички съветници са били информирани ден по-рано за извънредната сесия, която е била свързана и с отпускане на средства за аварийно брегоукрепване в село Равда. С документите са се запознали час преди заседанието. „След като бе отказано да гласуваме промените в бюджета като отделни точки, гласувахме с „за“ за всичките актуализации. Но по този начин не стана ясно кое налага завишаването на разходите за кръговото кръстовище, след като нямаше и детайлна разбивка“, допълни още Терзиев.
Общинският съветник от ГЕРБ допълни, че ще очаква в разумни срокове информацията, която е поискал от кмета на община Несебър и администрацията.

 

 

Top Finish