КАТЕГОРИИ

СПРЯХА САЙТОВЕ ЗА ТЪРГОВИЯ С МЕНТЕТА

ГДБОП спря сайтове за търговия с фалшиви стоки,съобщиха от пресцентъра на МВР. Разпространението на фалшивите стоки чрез интернет сайтовете е ставало успоредно и с продажби чрез магазини и фирми на територията на к.к. Слънчев бряг.
На 9 август антимафиоти от специализирания отдел "Киберпрестъпност" при ГД "Борба с организираната престъпност" съвместно със свои колеги от Бургас преустановиха функционирането на интернет сайтовете www.chantichki.com и www.chantichki.bg.
Чрез тях е извършвана инкриминирана дейност - осъществяване на търговска дейност на територията на страната на стоки, обект на изключително право на защитени търговски марки.
Изяснено е, че разпространението на фалшивите стоки чрез интернет сайтовете е ставало успоредно и с продажби чрез магазини и фирми на територията на к.к. Слънчев бряг.
При процесуално-следствените действия от търговските обекти и от частни адреси е иззето голямо количество стоки, за които няма сключен договор с притежателите на изключителното търговско право на защитените марки.
Конфискувани са над 600 артикула, носещи отличителните белези на световни търговски марки: "Louis Vuitton", "Michael Kors", "Guess", "Disney", "Puma", "HUGO BOSS", "Nike", "Adidas" и други.
Действията на ГДБОП са резултат от прилагането на стратегията за противодействия на престъпленията, свързани с нарушаване правата на интелектуална собственост, авторско право и сродни права.
В резултат през май 2018 г. България беше извадена от т.нар. "черен списък - 301" за защита на интелектуалната собственост на Търговския департамент на САЩ.

Top Finish