КАТЕГОРИИ

МАЛКО ТЪРНОВО- НОЖЪТ СТИГНА ДО КОКАЛА

Община Малко Търново е обречена на нищета и мизерия през цялата година, заяви кмет на странджанската община Илиян Янчев , коментирайки проектобюджета за 2018 г. Той е около 3,5 млн. лв., предвидените капиталови разходи са 500 000 лв. В сравнение с миналата година няма голяма промяна в него.
„Новият бюджет в тази си форма още от сега има недостатък около 150 000 лв. Това означава, че отново община Малко Търново е обречена на нищета и мизерия през цялата година. Орязахме всичко, което можахме, просто ножът вече е до кокала. Няма как да съкращаваме хора, защото има отдели, в които освен директора има по един-двама души. Всеки един в Общината е ангажиран с поне 2-3 дейности“ – коментира Янчев.
Той направи сравнение с минималната заплата за страната, която от 1 януари вече е 510 лв., и надниците на общинските служители.
„Значи чистачката отвънка на улицата ще взима 510 лв., а един служител с висше образование в Община Малко Търново ще взима 600 лв.?!“ – справедливо ли е това, пита се Янчев,цитиран от радио Бургас.
По думите на кмета най-много средства ще бъдат отделени за подобряване на инфраструктурата на общината. За образование и култура парите не достигат и затова в тези сектори се разчита на частни спонсори.

Top Finish