КАТЕГОРИИ

ВИНОТО, КОЕТО ПАСВА НА ВСЯКА ХРАНА

Пино Ноар е сред най-добрите сортове грозде за производство на вино, а с наситения си червен цвят и плътен вкус това вино ще се хареса на всеки. В повечето случаи се сервира на официални събития зарaди кадифения си и елегантен вкус.
Пино ноар е едно от най-универсалните червени вина, които отговарят на всяка храната и е една чудесна възможност да го консумирате с месо и риба. Патица с гъби, сьомга или риба тон, сирена и по-тежки колбаси, всички тези храни, пасват чудесно на плътността на Пино ноар.
На кои храни пасва храни това ароматно френско вино?
Светъл и свеж пино ноар: Това са вина от Албания или пиноти от по-бедни райони и не толкова добри реколти.
Добри съчетания: Шунка и други студени меса. Класически френски ястия с леки кремообразни сосове като заек. Козе сирене, аспержи на скара, пролетни зеленчуци като грах
Сладки плодови пиноти: Такива като тези от Чили, Нова Зеландия и Калифорния с ярки ягодоплодни аромати.
Добри съчетания: Ястия с подправки, като хрупкава патица, печени пъдпъдъци, печена сьомга и риба тон, барбекю. Ястия, които включват череши или смокини като тази комбинация от патица и смокини. Силни, елегантни пиноти- горната част на Бордо.
Добри съчетания: Гълъб, агнешко месо, карпачо, говеждо месо Уелингтън, свинско месо с билки и копър, пилешко или пуешко месо, сладкиши, ястия с многобройни и други диви гъби, ризото, омари
Стари пиноти: по-стари реколти от Бургундия Добри съчетания: пернат дивеч като яребица и фазан. Ястия с трюфели.

 

 

Top