КАТЕГОРИИ

ИВАН ЗВЕЗДЕВ ГОТВИ КУРБАН В СОЗОПОЛ

Майсторът на вкусните гозби и оригиналните рецепти Иван Звездев ще върти черпака в Созопол навръх празника Успение Богородично, или както го наричат в повечето краища на страната Голяма Богородица. На 15 август, сряда от 19.00 ч. в Етнографския музей в курортния град шеф Звездев ще предложи на жителите и гостите на празника черпак вкусен курбан за здраве и в чест на Богородица. Празникът е организиран от Община Созопол, която ще осигури месото за курбана, а шеф Иван Звездев ще го приготви майсторски и по созополски и ще сподели свои кулинарни тайни.
Заедно с него на кулинарното пътешествие ще бъде и народната певица Ана-Мария, която ще зарадва присъстващите с красиви народни песни от различни краища на страната.
Майсторът на вкусотии Иван Звездев неотдавна гостува на созополските дами и заедно с ангелогласната Анна-Мария сътвориха истински празник в Етнографския музей. Тогава шеф Звездев приготви тракийска мантия по оригинална местна рецепта и очарова публиката. На 15 август той отново ще се срещне с верните си почитателки и с много гости на Созопол, за да сподели с тях вкусния Богородичен курбан.
Вечерта ще продължи със спектакъла „Спомен за утре„ на Нешка Робева, която ще покаже на сцената на Амфитеатър от 21.00 ч. последното си творение и ще зарази публиката с таланта и красотата на танцьорите от трупата си. Спектакълът ще покаже, че традицията не е само в народния танц или трапезата, а в самия начин на живот и ценностите.
Празничната вечер ще давърши с пищна заря.

 

Top