КАТЕГОРИИ

Кметът на Черноморец с дарение за ремонта на изгорялата къща в Момчиловци

Кметът на Черноморец Добри Добрев дари 500 лв. за ремонта на изгорялата къща в Момчиловци, съобщи кметът на смолянското село Сийка Суркова. Дарението е получено по време на срещата й в кметство Черноморец преди празника на града-Никулден. От своя своя страна Суркова подари на Добрев овчарска гега, която е един от символите на Момчиловци, свързан с овцевъдството. Тя е изработена от местните дърворезбари, които са направили и иконостаса на църквата „Св. Никола“ в Черноморец. „Момчиловци и Черноморец са свързани с дългогодишно приятелство. С колегата обсъдихме съвместни инициативи и партньорство в сферата на туризма и културата“, коментира Суркова.
В дарителската кампания в помощ на пострадалите семейства при пожар в Момчиловци в началото на ноември, се включиха стотици родопчани.
Къщата на шестчленното семейство Костадинови изгоря на 11 ноември т. г. Тя се обитаваше от възрастно семейство, двамата им синове и внучката с малкото момиченце. Семейството бе евакуирано, а къщата бе невъзможно да бъде обитавана след пожара.
В дарителската кампания се включиха стотици. "Покривът на изгорялата къща беше готов преди края на ноември благодарение на общите усилия на дарители, майстори и добри хора от цялата страна. В студените дни, при минус 2 градуса, бригада от 15 души майстореше конструкцията, покрита от днес с керемиди, ", каза Суркова.

 

Top