КАТЕГОРИИ

КАРНОБАТ ЩЕ ИМА НОВА ПОЖАРНА

Първа копка за изграждането на нова сграда за противопожарната служба беше направена в Карнобат. В цялостното й изграждане ще бъдат вложени над 2 млн. лева, средства от държавния бюджет
Новата база на карнобатските огнеборци, която ще се издигне до Автогарата, ще отговаря на всички нови изисквания, като на по-късен етап предстои и частично оборудване с нова техника. Строителните дейности ще отнемат около 18 месеца.
"От десетилетия сме в стара сграда. Доста се измъчихме със старата техника. Условията, в които работим наситина не са добри. Сега освен на чисто нова техника след година ще имаме и нова сграда с най-модерно оборудване. Същото пожелавам и за колегите от РУ на МВР, които също заслужават по-добри условия за работа“, каза по време на първата копка началникът на пожарната в Карнобат гл. инспектор Димитър Грозев.
До момента противопожарната служба в града се помещаваше с сграда на повече от 120 години, част от общинския сграден фонд, съобщава радио Дарик. Тя осигурява защита на населението от бедствия в две общини - Карнобат и Сунгурларе, с което става и втората по натовареност в страната.

Снимки: Лалка Димитрова

 

Top Finish