КАТЕГОРИИ

...ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:

Проектират амфитеатъра до Лакомата спирка в "Меден рудник"

Жителите на най-големия бургаски к-с „Меден рудник” ще се радват на модерен младежки център, както и на зони за забавления на открито.
От Община Бургас са възложили проектиране за благоустрояване на пространството в кв. 12 (района зад т.нар. „Лакома спирка”).
„Тази територия в момента има неугледен вид, тъй като не е реконструирана от години. В близост вече има изградена болница и детска градина. Там ще бъде издигнат и новия младежки център. Общата композиция включва също изграждането на киносалон и театрална зала.”, обясни главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева.
Цялото пространство ще бъде благоустроено на отделни етапи, като и финансирането ще бъде поетапно.
Проектът включва още обособяването на зона за отдих с пейки и зеленина. На терена ще бъде изградена и детска площадка с различни модерни съоръжения за игра. Предвижда се също създаването на фитнес на открито.
„Използвайки денивелацията на терена, има възможност да се организира амфитеатър, вписан в геоформата. Така ще има възможност да се провеждат събития на открито. Там ще се състои и празника на комплекса. „Меден рудник” вече се е превърнал в цял град и има нужда от подобно пространство.”, допълни арх. Илиева.
На терена ще бъде засадена и елха, която през зимните месеци ще се превръща в коледно дърво.

Top Finish