КАТЕГОРИИ

КМЕТЪТ НИКОЛОВ ОТКРИ УЧЕБНАТА ГОДИНА В ОУ "ХРИСТО БОТЕВ" / СНИМКИ/

Кметът Димитър Николов и заместник-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева откриха днес новата учебна година в Основно училище "Христо Ботев", квартал "Долно Езерово". 220 деца учат в школото, а 25 от тях прекрачиха за пръв път днес училищния праг.
"Благодаря на родителите, че ни се довериха и избраха местното училище за обучение на децата си. Благодаря и на директора Женя Железова, и на учителите, че успяват да създадат такава среда, която да привлича децата. Каквото зависи от нас - ще го направим, от вас се иска да учите и да се развивате. Ще благоустроим детската площадка и спортното игрище, а догодина ще ремонтираме изцяло столоват", каза Димитър Николов. "Гордея се с вашите успехи. С радост наблюдавам първите места, които завоювахте през годината с фолклорните си групи и клуб "Млад огнеборец". Въпреки силната конкуренция в големия град, вие успявате да покажете устойчиви резултати. Пожелавам ви с радост да усвоявате знанието", каза още кметът на Бургас.
Учебната година беше открита с богата програма, в която участваха деца от всички класове на училището, както и първокласниците.
Директорът на школото Женя Железова поздрави учителите, родителите и учениците и им пожела здраве и успех. "Нека този ден остане най- вълнуващия ден за вас, защото всичко започва от знанието", допълни тя.
Кметът на Бургас присъства и на първия урок на първокласниците заедно с техните родители и преподаватели. Гост на откриването беше и Магдалена Манолова - териториален директор на ТД "Възраждане".
Представители на Община Бургас присъстваха на тържествата по повод първия учебен ден и в други бургаски училища. Зам.-кметът по строителство Чанка Коралска беше гост на откриването на учебната година в ППМГ "Акад. Никола Обрешков". Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване, се включи в тържеството на СУ "Иван Вазов", където за първи път се разкриват нови паралелки с медицинска насоченост. Зам.-кметът Красимир Стойчев уважи с присъствието си откриването на новата учебна година в СУ "Св. св. Кирил и Методий", а зам.-кметът Руска Бояджиева посети Морското училище.

Top Finish