КАТЕГОРИИ

Спасители щъкат в Слънчев бряг, медицинските пунктове- от 1 юни

Макар летният сезон да не е официално открит, от няколко дни на Северния плаж в комплекса работят мобилни двойки спасители, които следят за безопасността на почиващите. Те извършват ежедневен обход на ивицата. Дежурствата им ще продължат до 31 май, а от 1 юни гардовете ще бъдат в пълен състав по вишките. От първия ден на юли спасителите ще обслужват 22 спасителни поста. От 8:00 до 18:00 часа ще е работното време на морските и здравни специалисти, които ще се грижат за комфорта, сигурността и здравето на летовниците на пясъка.
Чадърите и шезлонгите вече са поставени по северната ивица. Повечето са чисто нови. Пясъкът е заравнен, обезпаразитен и почистен. От 1 юни, когато официално ще бъде открит сезона, на плажа ще има медицински пункт с необходимото оборудване и реанимационен екип.
На няколко места по плажната ивица се монтират душове, в близост до тях ще бъдат поставени и съблекалните за туристите.
Сянката и наемането на шезлонг остават с непроменени от миналата година цени. Обособени са зоните за безплатно и платено плажуване. От управата на плажа съобщиха, че по цялата ивица е осигурена и жива охрана. Служителите ще следят през цялото лято за реда и спокойствието на курортистите. За първи път по протежението на цялата ивица са монтирани пилони с по три лампи, които осветяват нощно време пясъка.
От утре започва монтирането и на дървените пътеки, които ще улесняват достъпа на майките с детски колички и на хората с увреждания. От 1 юни на северния плаж ще заработят и всички атракциони като джетове, водни парашути, банани и други.
Северната ивица ще бъде охраняема зона, обезпечена с медицинско обслужване и водно спасяване до 30 септември. Пясъкът до тогава ще се почиства ръчно и машинно.

 

Top