КАТЕГОРИИ

...ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:

Безплатен семинар за малкия и среден бизнес от Бургас и региона

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в партньорство с Министерството на икономиката и Община Бургас, организира информационен форум на тема "Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме експерти и ноу-хау". Той ще се проведе в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино" на 7 март 2019 г., с начало в 10:00 ч.
За участие са поканени представители на всички малки и средни компании от Бургас и региона. Целта на форума е те да се запознаят с възможностите, които дава програмата "Подкрепа за малкия бизнес" на ЕБВР. Чрез нея фирмите могат да търсят и получат експертна помощ за развитие и растеж в различни области, като стратегия, маркетинг, финансов мениджмънт, енергийна ефективност и др.
"За година програмата е подкрепила реализацията на 25 проекта, почти толкова очакват одобрение. По-голяма част от реализираните проекти са в София, затова организираме информационни форуми в страната, да могат повече фирми да научат за програмата и да се възползват от възможностите, които тя дава", съобщи мениджърът на програмата за България Мирослав Стоянов.
Предприемачи, завършили успешно проект по програмата, ще споделят личния си опит от процеса на кандидатстване, одобрение и изпълнение по време на форума. Екипът, който управлява програмата "Подкрепа за малкия бизнес" на ЕБВР, ще даде практически съвети и напътствия за успешно участие.
Представители на Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ще запознаят присъстващите с мерките за подпомагане на малкия бизнес и възможностите, които предоставя Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020".
Община Бургас ще представи своята политика за насърчаване на предприемачеството.
Представители на бизнеса от Бургас и региона ще имат възможност да разкажат за предизвикателствата, които срещат в ежедневието си и да потърсят диалог с институциите, от които зависи решаването на проблемите им.
* Участието във форума е безплатно, но е необходима регистрация на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Срок за регистрация: 22 февруари 2019 г.
Брифинг за представители на медиите с лекторите е предвиден на 7 март 2019, 9:30 - 9:50 ч.
* За програмата "Подкрепа за малкия бизнес" на ЕБВР:
Донори на програмата за България са: Европейският консултантски център по инвестиционните въпроси и Европейският съюз.
От заявяването на интерес до одобрението на проекта минава не повече от 1 месец.
Безвъзмездната помощ се получава до 1 месец след приключване на проекта.
По програмата са квалифицирани над 50 консултантски компании.

 

Top