КАТЕГОРИИ

Борисов доволен от евровота, победил и без Цветанов

"Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов.Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят", категоричен е Борисов.
Доволен съм от изборите, щом победихме при прякото участие на президента срещу нас в полза на БСП. Това коментира премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Габрово по повод резултатите от европейските избори, предаде репортер на Агенция "Фокус".
"Доволен съм от изборите. Щом сме победили при този хейт, при това участие на президента. Даже ми е много драго в Асеновград, че отидоха и Радев и Корнелия - събраха се накуп и ги бихме с 1000 и кусур гласа повече. При пряко участие на президента срещу нас в полза на БСП. Благодаря на хората, че не се подведоха по тая злоба, жлъч и всичко останало", каза лидерът на ГЕРБ по повод резултатите от европейските избори.
"Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов и този залп срещу него - да отстрелят флагмана, така че без него едва ли не ще спечелят изборите. Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят", каза още Борисов.
Преди изборите шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветанов Цветанов, който беше в центъра на скандала с евтините имоти, купени от управляващите, беше принуден да се оттегли от парламента, а Борисов намекна, че съдбата му в партията ще зависят от представянето на партията на вота за Европарламент. Самият Цветанов, който водеше активна предизборна кампания и сам я отразяваше във фейсбук профила си, реагира в мрежата едва малко преди полунощ. "Благодаря от сърце на всички структури на ГЕРБ за силната мотивация и добре свършената работа!" написа той.
"Евродепутатите са ни в пъти, в класи по-добри от тези от другата страна. Те въобще една европейска тема не вдигнаха. Тези момчета и момичета показаха компетентност, знание и можене и са все млади хора", каза още Борисов.
Той посочи, че от резултатите до момента вижда, че в големите градове ГЕРБ продължава да е първа политическа сила сред на-младите, сред хората в активна възраст, работещите. "В чужбина също можем да направим малко повече за българите и то в сферата на образованието. С Горанов говорих да направим повече за българите там и по-специално за образованието", завърши Борисов.

 

Top