КАТЕГОРИИ

Сергей Станишев: Протегнатата ми ръка не бе приета

Бях един от първите, които поздравиха Елена Йончева, каза след гласуването президентът на ПЕС Сергей Станишев.
Пленумът на Националния съвет на БСП избра с тайно гласуване Елена Йончева за водач на партийната листа за евроизборите. От 172-ма гласували 95 са подкрепили кандидатурата на Елена Йончева, 75 - на Сергей Станишев, а 2-ма - "не са могли да излъчат фаворит".
Сергей Станишев определи своя резултат като достоен. Той благодари на тези над 200 общински конференции на БСП, които са ме номинирали за евролистата на БСП. Станишев благодари и на хората, застанали зад него в кампанията.
Казах много ясно в изказването си: няма да ги предам. Участвах в това състезание с тази мисъл и с тази подбуда. Опитах се да предложа на Националния съвет изход, който да позволи да излезем обединени с волята да спечелим тези избори, каза Станишев и добави, че протегната му ръка не била приета.
Президентът на ПЕС отбеляза, че оттук нататък ще направи така, че БСП да се събере, а не да отиде, "подкачайки на един крак" в състезанието. Целта е да стигнем първи, категоричен е Станишев. Отговорността за това е на ръководството, подчерта лидерът на ПЕС.
Силните решения се постигат чрез разговор и вътрешна убеденост и чрез убеждаване на онези, които имат въпроси и съмнения, каза Сергей Станишев.

 

Top