КАТЕГОРИИ

Да помогнем на Антонио днес

Популярни изпълнители и танцьори се обединяват в общ благотворителен концерт в помощ на 10-годишния Антонио Георгиев от Бургас. Той ще се проведе днес, 11 октомври от 18:00 часа в Държавна опера - Бургас.
Безрезервно в кампанията по набиране на средства за лечението на Тони се включиха обичаните от всички Тони Димитрова и Рафи Бохосян. Заедно с тях на една сцена ще излязат и бургаските изпълнителки Лидия Стаматова, MEIA и Преслава Минасян. Още една дама ще пее благотворително за малкия Тони. Това е ритъм енд блус певицата Сантра.
Към дамския отбор се присъединяват певецът и журналист Давид Сукнаров, хип-хоп изпълнителят VessoU и ARTi.
Пълната си подкрепа в благотворителната кампания оказаха от Хор "Милка Стоева", КЛТ "Бургаски Делфини" с ръководител Теодора Йонова, Балет "Дюн", Black Style, ФТА "Никола Гинов и Карате клуб "Никон".
Водещи на концерта ще бъдат Златка Димитрова, известна с благотворителните си каузи, и журналистът от POWER FM Петър Генчев. Билетите за концерта ще са с цена 10 и 20 лева. Може да закупите от тях на касите на Опера-Бургас или от НХК.
Един час преди началото на концерта в сградата на Операта ще се проведе благотворителен базар. На него ще се продават сладки и солени изкушения, домашно приготвени питки, както и домашна лимонада.
Ще има щанд за сувенири, ръчно изработени изделия, детски играчки. В специално декориран кът за фотосесии всеки, който желае, ще може да влезе за няколко минути в ролята на фотограф.
На 7 места в Бургас са разположени кутии, в които всеки, който желае може да помогне за лечението на Антонио. Точното им разположение е:

- Държавна Опера-Бургас;

- Община Бургас;

- Спортен център "Звездичка Арена";

- Спортен комплекс "Каменица Арена";

- Спортен комплекс "Бъдеще";

- Парк Арена ОЗК;

- Магазини DS Home в Бургас на ул. "Марица" 1, Северна промишлена зона и в с. Равда, срещу Аквапарк "Аква Парадайз".

От няколко години Антонио страда от мултикистичен тумор на ляв фронтален лоб. През февруари тази година д-р Герганов от неврохирургичния институт INI Хановер преглежда момчето и препоръчва, предвид локацията и възрастта на детето, туморът да бъде премахнат оперативно.
Стойността на интервенцията е 50 382 евро. Родителите са подали заявление във фонда за лечение на деца за финансиране на лечението, но до момента не е получен отговор, поради което е стартирана дарителска кампания.
До момента е събрана малка част от необходимата сума.
За събирането на средства за лечението на Антонио е открита банкова сметка:
IBAN BG44BPBI79374026270301
BIC: BPBIBGSF Пощенска банка
Кутия за дарения е поставена на партера в Община Бургас.
Средства се събират чрез дарителски есемеси на номер DMS ANTONIO на номер 17 777.
(За абонати на Telenor, VIVACOM и A1).

Top