КАТЕГОРИИ

Заковаха Северин Красимиров с неоспорими доказателства за изнасилването и убийството на Виктория

Иззети са достатъчно веществени доказателства, които пряко свързват задържания късно снощи в Германия Северин както с жертвата, така и с местопрестъплението - обяви на извънредна пресконференция вътрешният министър Младен Маринов, след като вчера се разбра, че извършителят е заловен.
"Снощи беше задържано лицето от немската полиция след нашето искане по европейските механизми. Казва се Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г. в Русе, живее близо до мястото, където е извършено престъплението. Има една криминална регистрация - за кражба на цветни метали. Част от ДНК експертизите са готови и дават наличие на ДНК материал по дрехите му от жертвата и от него, както и от него върху трупа на жертвата", уточни Маринов.
Главният прокурор Сотир Цацаров, който също участва в брифинга в Министерски съвет, уточни, че мъжът е напуснал България на 7 октомври около 14 часа през ГКПП-Дунав мост - ден след убийството на 30-годишната жена. Задочно пред служебен адвокат на задържания са повдигнати две обвинения - за изнасилване, което представлява особено тежък случай, за което законът предвижда от 10 до 20 г. затвор, и за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, за което може да бъде осъден на 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Цацаров заяви, че до момента не могат да твърдят, че убийството е свързано с професионалната дейност на журналистката, но разследването продължава. Смята се, че става дума за абсолютно спонтанно престъпление, като целта е било сексуално посегателство. Главният прокурор уточни, че мъжът, който е тренирал бокс, е нанесъл множество удари на Маринова, като й е счупил носа и й нанесъл две черепно-мозъчни травми, които са причина за смъртта й в комбинация със задушаване. Той подчерта, че действията на Красимиров са били изключително брутални и извратени. Установено е, че часове преди насилието и убийството мъжът е употребил голямо количество алкохол. В дома му са намерени и вещи на журналистката.
Той изказа съболезнования на близките и благодарност на всички служители на МВР, участвали в разследването.
"Лично отправям искрена благодарност към вътрешния министър за изключителния професионализъм и начина, по който беше организирана работата", каза още Цацаров, с което задочно за пореден път отвърна на критиките на президента Румен Радев към Маринов.
Премиерът Бойко Борисов, който говори последен, също изказа съболезнования на близките и благодари на Института по психология на МВР. Той изрази недоволство, че е имало много спекулации около случая.

 

Top